Facebook Pixel

Turmat! Lag Kamillas matpakke på skogstur

7. mars 2020
Turmat! Lag Kamillas matpakke på skogstur

Den siste tiden har vært merkelig for mange. Stengte skoler og hjemmekontor betyr mye stillesitting, og det kan være vanskelig å få aktivisert familien. Men heldigvis kan vi fortsatt gå ut, så lenge vi holder avstand til andre. Og nå har du jo en ypperlig anledning til å utforske turområdene i nærheten av deg! Skogen er tross alt stor nok for oss alle (visste du forresten at Norge består av nesten 40% skog?). Vi fikk tilsendt et knippe inspirerende bilder fra Kamilla og familien som dro på tur med skikkelig godsaker i matboksen.

Kamilla har to barn og bor i Oslo med kort vei til marka. Hun er student og veldig glad i naturen. I tillegg elsker hun å lage mat! Etter at Kamilla måtte sitte i hjemmekarantene i forbindelse med koronaviruset, bestemte hun seg for å opprette Instagram-kontoen @myquarantinecooking. Der poster hun bilder av all den deilige maten hun lager, i håp om å inspirere andre til å lage spennende og næringsrik mat med familien.

Her får du Kamillas oppskrift på tomatsuppe (perfekt å ha med på tur i termos!) og hjemmelagde kjøttboller (smaker ekstra godt oppi suppen). La barna hjelpe til - så blir dette en morsom aktivitet for hele familien!

Tomatsuppe ala Kamilla
2 stk gul løk

1-2 fedd hvitløk

2 ss meierismør

2 ss olje

2 hermetikkbokser tomat

3 ss tomatpure

litt fersk eller tørket basilikum

2 terninger grønnsaksbuljong

1,3 liter vann

1 flat ts salt

1- 2 ts pepper

1,5 dl fløte eller 2 dl melk (kan fint sløyfes, men da bør man også redusere tomatpureen)

1/5 brokkoli

Stek løken i olje på medium varme. Når den er myknet tilsetter du tomatene og tomatpure, og lar det surre videre sammen med basilikum i 10 minutter. Tilsett deretter resten av ingrediensene og la alt koke så lenge du har tid. Bruk stavmikser for å få en jevn suppe. Kamillas tips: Supper som dette er kjempesmarte om du vil lure i barna grønnsaker de ikke er så glade i. For eksempel har jeg aldri hørt barna nevne brokkolismak på suppen, og dette spiser de vanligvis ikke!
Suppen er like god, om ikke enda bedre, dagen etter. Kamilla pleier også å ha med hjemmelagde ostebriks til suppen.

Kamillas kjøttboller:

4oo gram karbonadedeig og 100 gram svinekjøttdeig

1 ss sweet chilisaus

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts oregano

1 ts tørket basilikum

1 finhakket sjalott
løk
1 fedd presset hvitløk

Gjerne et par ss raspet parmesan om man har dette

Kamilla anbefaler selvkvernet entrecote til til denne oppskriften, men for travle småbarnsforeldre (eller bare oss som ikke gidder) går det helt fint med karbonadedeig og svinekjøttdeig. Bland alt sammen med hendene eller foodprosessor. Form deigen til små boller som så stekes i rapsolje på middels varme. Stek 4 minutter på en side før du begynner å snu bollene, da henger de bedre sammen. Om du har brukt svinekjøtt så er det viktig at bollene er helt gjennomstekte før de taes av.

Voila! Så har du en herlig suppe som kan spises både varm og kald, og digge kjøttboller til. Denne komboen garanterer god matlyst! Foretrekker du varm suppe så kan du sjekke ut våre termoser - både de små som rommer 350 ml, og en litt større på 450 ml

Vi håper du ble inspirert av dette! Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med matlagningen og riktig god tur ut. Og husk - frisk luft gjør underverker for både store og små. ;-)

Kommentarer