Facebook Pixel

Helgeland i boks

6. mars 2020
Helgeland i boks

 

Gründerne bak BLAFRE lanserer helt nye produkter og hyller kysten, distriktene og Helgeland spesielt. Kunstneren er et stortalent fra Trøndelag, med en linoteknikk som gjør streken hennes unikt vakker.

På en øy på Helgelandskysten er Ingrid og Remi Fagervik, gründere og eiere av BLAFRE, i gang med et nytt og ambisiøst prosjekt: Renoveringen av en gammel skole på 600 kvadrat. I juni åpner stedet for overnattende, men et hotell blir det ikke. Blant annet står kreative samarbeid med lokale og nasjonale kunstnere på programmet og kolleksjonen med metallbokser er aller første steg. Den nye merkevaren har fått navnet SKOLO.

– Hit inviterer vi ferierende, ledergrupper, kreatører av alle slag til å hvile, bo og skape i havgapet, også over lengre tid. Kalenderen vil få mer innhold etterhvert, men første konsert er spikret. Og de første produktene lanseres altså nå, vi er utrolig glade for å ha oppdaget Anine Hansen, sier gründer Ingrid Erøy Fagervik.

Denne gangen lanseres det altså bokser med en helt annen strek enn hennes egen. Anine Hansen har skåret hvert motiv, hver lille detalj, ut i linoplate. Nordlys over fjellkjeden De syv søstre, ørna som svever over Dønnamannen, fiskeværet og svala, torsken og sauen - med andre ord alt det vakre Helgeland og kysten vår kan by på.

– Jeg har rett og slett storkost meg med dette prosjektet. Det å jobbe med linosnitt er tidskrevende men resultatet er alltid verdt det. Jeg håper folk liker motivene jeg har lagd og at de føler at de representerer Helgelandskysten på en fin måte. Det er viktig å støtte opp rundt lokale skapere og små bedrifter, så jeg håper så mange som mulig ønsker å kjøpe disse produktene, sier Anine.

Hun er illustratør og grafiker, utdannet ved Norges Kreative Høyskole og ved Southampton Solent University i England. Hun er født i 1992, men har allerede hatt utstillinger rundt om i verden og ledet workshops og kurs i grafiske teknikker. Anine jobber fra sitt eget studio i Hommelvik like utenfor Trondheim.

– Dette er håndverk med så høy kvalitet, det er et privilegium å få jobbe sammen med unge kunstnere på dette nivået, sier Ingrid. Motivene skal mangfoldiggjøres på flere produkter etterhvert og blir tilgjengelige i nettbutikken i løpet av de nærmeste månedene.

På bildet holder hun plakaten, originaltrykket, der alle motivene er samlet. Det er disse som er hentet ut og plassert på de forskjellige boksene.

Det jobbes også med en kunstkalender, blant annet, som skal lanseres i løpet av 2020.

1960-tallet på Seløy og skolebygget er fortsatt nytt. Også Anines linotrykk gir gode assosiasjoner til tidligere tider.

Kommentarer