Facebook Pixel

Er matboksen god nok?

17. august 2020
Er matboksen god nok?

Nå er det endelig skole- og barnehagestart igjen, og i dag startet mange spente små på skolen, kanskje for aller første gang. Da er det fint å gjennomgå matboks-utvalget hjemme, spesielt nå som mange oppfordres til å ta med ferdigsmurt lunsj hjemmefra. Men hvordan vet man egentlig at matboksen er god nok? Vi i BLAFRE er opptatt av at du som forelder skal være helt sikker på at produktene våre er trygge for barn. Da er det noen ting det er fint å huske på. Først litt om plast:

Plast fri for BPA- og ftalater
Boksene våre er helt fri for snusk som BPA og ftalater. Vi tester dette jevnlig.
EK-merket
Den norske Emballasjekonvensjonen (EK) gir sertifikat kun til de produktene som oppfyller Mattilsynets krav for matkontakt. Alle våre plastbokser er EK-merket.
Ren HDPE-plast
Plasten i boksene våre er av høy kvalitet. HDPE-plasten er dessuten perfekt for gjenvinning fordi det ikke er et blandingsprodukt. Ikke bare trygt for barnet, men også snillere mot miljøet.
Produsert i Norge
Alle våre plastmatbokser er kortreiste, da de produseres på en norsk fabrikk på Holmlia i Oslo. Dette betyr at vi kan stikke innom når som helst og ofte og jobbe ekstra godt med kvaliteten på produktene.

Andre ting å tenke på:

Plast eller metall?
Vi selger både bokser av plast og metall. Mange foretrekker plast fordi den går i oppvaskmaskinen, mens noen er glade for et godt alternativ til plast - nemlig metall. Også dette er helt trygt for matkontakt, men egner seg best til tørre matvarer.
Klarer barnet åpne boksen selv?
Lokkene på våre matbokser skal sitte godt slik at de ikke åpnes i sekken, men samtidig være mulig for barnet å åpne selv (de aller minste kan behøve litt hjelp). Sjekk gjerne ut "grepet" vi anbefaler for å åpne figurboksene våre her.
Dekker boksen alle behov?
Vi har matbokser i en rekke størrelser og varianter. Noen er med flere rom, andre passer til småsnacks. Husk at noen dager trenger barnet å ha med flere måltider i sekken, og det er lurt å rullere med tanke på vask. Skroll ned for å finne boksen(e) som passer dere best!

Kommentarer