Facebook Pixel

Lag en kreativ adventskalender

24. oktober 2019
Lag en kreativ adventskalender

I år kom jula tidlig til BLAFRE, vi har nemlig lagt ut våre splitter nye julekuler i nettbutikken! For, joda, det er lov å glede seg allerede. Både rådyret, isbjørnen og kaninen står klare for å ønske deg en fin juletid. Disse nydelige julekulene er fulle av god julestemning! Kulene kommer med fire forskjellige motiver, to og to i fine gaveesker (som attpåtil er enkle å pakke inn). Altså helt supre julegaver. Julekulene gjør seg like fint på treet som hengende i vinduet.

Ettersom kulene er laget av metall så er de litt mer hardføre enn glasskuler, og kan brukes år etter år. Og så er det gøy å tenke på at julepynten er litt eksklusiv. Vi har nemlig produsert opp kulene i et begrenset antall, så det kan være lurt å sikre seg disse allerede nå (det gjør du her). Hvis dere liker dem kan det hende det kommer nytt design til neste år! Kjenner du forresten til våre populære påskeegg som vi lager ny kolleksjon av hvert år? Disse julekulene er laget på samme måte. Det betyr at de kan åpnes, og at det er et rom inni. Der kan du putte fine ting (godteri eller kanskje et smykke?). Eller enda bedre: bruk kulene til å lage en litt annerledes JULEKALENDER! Vi vet at mange synes det er både dyrt og tidskrevende å lage pakkekalendere. Se hvordan vi bruker kulene til å lage en kreativ adventskalender som oppfordrer til aktivitet og glede.

BLAFRES AKTIVITETSKALENDER

Du trenger:
Julekuler
Papir
Saks
Penn
Tråd eller bånd

Gjør slik:
Klipp opp 24 små lapper som får plass inni julekulene (hvis du har flere barn så kan de få hver sin kule). På lappene skriver du hyggelige ting som kan gjøres i førjulstiden. Det kan være alt fra morsomme aktiviteter som spillkveld, til koselige førjulsoppgaver som pepperkakebaking eller henge opp julenek, til gode gjerninger som å dele ut 10 klemmer på én dag. Denne julekalenderen er en super måte å skape gode øyeblikk sammen i adventstiden, og snur fokuset fra ting til aktivitet; hver dag får barnet noe nytt å glede seg til. Her kommer våre beste forslag til aktiviteter i kalenderen!

1. desember: Bake pepperkaker!
2. desember: Hjemmekino med popcorn
3. desember: Skøytetur med pappa etter skolen
4. desember: Fortell noen at de er en god venn
5. desember: Kakao med marshmallows!
6. desember: Overnatte hos mormor
7. desember: Aketur med storesøster
8. desember: Dra i bassenget

9. desember: Lage julegaver: male på kopper
10. desember: Del ut 10 klemmer i dag
11. desember: Familiespillkveld
12. desember: Bake lussekatter
13. desember: Være våken 1 time lengre!
14. desember: Ta tullete familiebilder i en fotoboks
15. desember: Si noe fint til læreren i dag
16. desember: Henge opp julenek

17. desember: Skrive julekort
18. desember: Ring tante i dag
19. desember: Ha med en venn hjem
20. desember: Bibliotekbesøk og høytlesning på sengen
21. desember: Middag på restaurant
22. desember: Lage islykter
23. desember: Overnatte på foreldres eller storesøskens rom
24. desember: Pakke opp én julegave på morgenen

LYKKE TIL MED KALENDEREN!