Facebook Pixel

Lille kanin har blitt bok

29. oktober 2021
Lille kanin har blitt bok

Kjære bloggleser. Dette er en liten fortelling om hvordan lille kanin hoppet og spratt av gårde og fant veien helt til bokhyller og lekekasser over hele landet. Det er jo veldig stas, både for kaniner og mennesker, dette her. Ikke måte på hvilket forlag som utgir bøkene heller: Cappelen Damm, Norges største. Uten Ina og Marianne i Cappelen hadde det ikke blitt noen bøker, så dette er et veldig trivelig samarbeid. De er redaktører og tok kontakt og overtalte både lille kanin (meget enkel jobb) og meg selv (ganske enkel jobb). Bøker måtte det bli!

For å introdusere meg selv: Jeg heter Ingrid og startet BLAFRE i 2005 sammen med mannen min. Jeg har tegnet alle disse figurene; ugla, reven, kaninen og etterhvert ganske mange familiemedlemmer og nå er de alle sammen ivrige på å bli med lille kanin på bokeventyret. På dårlige dager er de kanskje litt misunnelige på at kaninen skulle bli hovedperson og all ting, men det går fort over. Gjengen er glad i hverandre og deler både gulrøtter og store gleder. «Sov godt, lille kanin» og «Hurra for lille kanin!» er de to første bøkene. Både ugla og reven og bamsen og flere andre stikker nesa frem. Det er bøker med tykt papir; kartong, og de er store og gode og holde i for små hender.

Dette bildet er av datteren min Lotta og meg på kontoret og verkstedet mitt. Etter 17 år i Oslo bor vi nå, siden 2018, på en øy på Helgelandskysten. Det er her disse bøkene er tegnet. Jeg bruker tegnebrett og mac og denne gangen har jeg også fått gode råd fra redaktørene mine, noe som er kjekt når man aldri har laget bøker før. Det er en del ting å tenke på.

Alle finurlige figurer tegnes med et digitalt tegnebrett. Da ser det nesten ut sånn som dette under. De stirrer på meg med lurt blikk fra skjermen og så er det spennende å se hva som skjer. Det er aldri godt å vite! For eksempel vil de bake pepperkaker i den nye juleboka og det må de jo få lov til.

Som du forstår kommer det flere bøker. Juleboka er ferdig og snart til salgs og jeg jobber med to nye bøker som nok kommer i 2022. De handler om koselige ting man gjør sammen og jeg håper lille kanin kan skape mye glede og lesesprell.

Kommentarer