Default welcome msg!

3 tips til rydding av barnerommet

I en travel familiehverdag er det nesten bare å forvente at barnerommet til tider ser ganske rotete ut. Heldigvis er det visse forhåndsregler du kan ta for å gjøre ryddingen enklere. Her kommer 3 smarte tips til organisere barnerommet!

1. Gjør det lett tilgjengelig

Et tips er å tidlig få barnet ditt med på ryddingen. Kurver er perfekte til dette formålet. Sett for eksempel to kurver lett tilgjengelig i barnehøyde. Bruk den ene kurven til å oppbevare lekene som uansett bare havner på gulvet, og oppmuntre barnet til å legge på plass leker etter bruk. Det er mye enklere å putte alt i en åpen kurv enn å sette enkeltting på riktige hyller. Dessuten er det morsommere å leke med ting som ikke er synlig til enhver tid. Den andre kurven er forbeholdt skittentøy. Velg en portabel kurv med håndtak som lett kan bæres med inn på vaskerommet. Gjør det til en rutine ved leggetid at brukte klær legges i kurven.

2. Gi småting en fast plass

Dette tipset går ut på å bruke pennalet på nye måter. Ikke bare er det perfekt for tegnestifter, et pennal kan også romme småtterier som memo-spill og smokker. Kanskje lar du (som oss) barnet ditt bruke iPad en gang i blant? Pennalene er perfekte til å passe på små ladere som ellers ligger som snubleliner på gulvet (bare ikke pakk inn en lader mens den er plugget i).

3. Knytt ryddingen til lekne figurer

Noen ting er greit å holde lett tilgjengelig. Har barnet ditt en ryggsekk som det bruker hver dag? Heng opp en krok hvor sekken kan ha fast tilholdssted. Kroker med kjennetegn gjør sorteringen enklere for de minste barna. Lag gjerne en regel - reven holder sekk i munnen, grevlingen har smykke på snuten mens bjørnen passer på morgenkåpa. Da blir det morsommere å holde orden!

Vi håper dere ble inspirert til å organisere på barnerommet! Og husk - det trenger ikke være perfekt. Det viktigste er at du gjør det enkelt å opprettholde rydderutinene, også får det heller være litt kaos av og til. ;-) Lykke til med vårryddingen!

Del

Lukk
500 kr. til du får gratis frakt!
0 av 500