Default welcome msg!

Håndlaget for de minste

I disse lokalene holder en over hundre år gammel fabrikk til. Her er det mye historie i veggene, og de ansatte er bærere av stolte håndtverktradisjoner. Fabrikksjef Norman har staselig tversoversløyfe. I disse lokalene har BLAFRE produsert en spesialkolleksjon med tre sjarmerende krus for små hender. Motivet viser en liten isbjørnfamilie som tusler rundt under den vakre nordlyshimmelen.

- Jeg er sikker på at kundene våre er opptatt av det originale, det som skiller seg ut. Derfor er det så fint å få til noe som dette, der produkter er laget i lite antall og i en fabrikk nær oss. På denne måten er vi med på å opprettholde kunnskap og tradisjoner vi synes er verdifulle. Det er ikke bare pris som bør være avgjørende for en god handel, sier designer Ingrid Erøy Fagervik, gründer av BLAFRE og isbjørntegner.

               

Ingrid er fascinert av nordlyset. - Nordlyset er fantastisk! Det er ikke så lenge siden jeg fikk oppleve det for første gang, på Helgelandskysten. Vi vekket eldstejenta og bar henne ut i dyna. Helt stjerneklart og dansende nordlys, sier hun. Hvert krus er laget sirlig for hånd. Dekalen, et slags klistremerke med motivet trykket på, festes forsiktig før brenning. Ut av ovnen kommer noen få hundre krus signert Ingrid og BLAFRE, nå til salgs i nettbutikken.

           

– VISSTE DU DETTE OM NORDLYSET? – *Kalles «aurora borealis» som betyr «morgenrøden i nord». *Dette er et fysisk fenomen som forekommer når solvinden er kraftigere enn normalt, med store elektriske utladninger som slynger elektriske ladete partikler mot Jorden. * Polarlyset inneholder bare visse spesielle farger, altså ikke alle fargene i solspekteret. Dette er på grunn av at polarlyset skapes gjennom stråling i ulike bestemte bølgelengder fra atomer og ioner i atmosfæren. *Den første realistiske beskrivelsen av nordlyset var i den berømte norske krøniken Kongespeilet fra ca. år 1230. Her hadde forfatteren nevnt tre teorier til hvorfor vi ser nordlys. Senere, i perioden 1550-1800 var det spesielt prestene i Norge som skrev om nordlys. I 1724 ble den første avhandlingen som helt var viet nordlysfenomenet skrevet av nordmannen Jens Spideberg. *Fenomenet har blitt observert og fotografert fra bakkenivå så langt sør i Norge som i Kristiansand.

Del

Lukk
500 kr. til du får gratis frakt!
0 av 500