Default welcome msg!

Slik lager du en isskulptur med figurmatboksen!

Med bare en måned igjen til påske går vi inn i den beste delen av vinteren (tør vi påstå!). Se det bare for deg: snøen som reflekterer lyset fra en etterlengtet sol, og solbriller som i hui og hast letes frem fra støvete skuffer. Finnes det noe bedre? Utnytt den fine tiden ved å ta med barna ut! Her kommer et tips til en morsom vinteraktivitet for hele familien. Blafrematboksen kan nemlig brukes til flere ting enn lunsjen - denne gangen skal vi lage isskulpturer! Dette er en artig måte å pynte opp litt utendørs og dessuten veldig enkelt å få til.

DU TRENGER

- en av våre figurmatbokser -

- frukt, konditorfarge eller annet pynt -

- vann -

GJØR SLIK

Finn frem ugla, traktoren eller elefant-boksen din. Jo flere jo bedre - isskulpturer trives i fleng! Figurene lages med topplokket til matboksen. Vi synes det er ekstra fint med fargerike skulpturer, og valgte derfor å kutte opp litt frukt og bær. Her er det bare fantasien som setter grenser. Husk å kun bruke pynt som lett brytes ned i naturen. Mat eller blomster er ypperlig isskulptur-innhold!

Legg pynten i lokket og fyll deretter lokket med vann. Jo mer vann - jo tykkere skulptur. Tips! Hvis du ikke ønsker at pynten legger seg i bunnen av skulpturen så kan du legge en håndfull isbiter i matboksen før du putter i pynten.

Nå må figurene fryses slik at de blir solid is - enten ute eller i fryseren. Dette tar mellom 3-7 timer, avhengig av hvor kaldt det er. La formene hvile i romtemperatur i noen minutter slik at figuren lett sklir ut av formen.

Tada! En rad med morsomme dyr og kjøretøy som er klare til å ønske deg velkommen på trappen.

Isskulpturene kan fint brukes som lykt, for eksempel hvis du tenner et telys i et syltetøyglass og plasserer det mellom to isfigurer. Og du - det er kanskje forlokkende å slikke på de herlige isskulpturene, men vi vil anbefale at du avstår fra fristelsen hvis du vil beholde tunga. ;-)

Dette er vår andre bloggpost i serien «Se hva matboksen din kan brukes til!». Les vårt første tips her.

Del

Lukk
500 kr. til du får gratis frakt!
0 av 500