Default welcome msg!

Bærnytt fra Blafre - barndomsspor i lyngen

Det er fint å være på bærtur noen ganger. Støvler i lyngen. Jakten på den blåeste blåbærtua. Lukten av skog og hei og høst - og den fine lyden av bær som plopper ned i spannet. Kanskje har du eller slekta di et veldig hemmelig bærplukkested, en plass ingen andre må få vite om for da smeller det? For noen er visst bærplukking alvor og snubling over tuene og vonde rygger etterpå. Andre ganger er det plukkeputling i skogen og seriøst mye smaking underveis, og det er nok den fineste formen for bærtur, i alle fall for de små, derfor er vi tilhengere av den.

I min barndom var farmor Astrid forresten en ivrig bærsanker og på gården vår hadde hun store, gamle tretrau som hun helte litervis med bær oppi til rensing. Så satt jeg der som liten jente og plukket ut små blader og rusk og rask. Knallblå tunge, lilla fingertupper. Egenplukket syltetøy er nok det aller beste syltetøyet, en søt gave fra naturen til oss, tusen takk til den. Og det er egentlig ikke mengden det kommer an på. Å fylle en liten metallboks med bær, for eksempel, det kan fort bli nok syltetøy til en hel, deilig brunostskive, det. Nyt turen og husk å ta lange kakaopauser!

Hilsen bærtegner Ingrid

På bildet ser du Ingrid på familietur med bestemor Astrid til høyre. Ca 1984.

Vår nye serie har hentet sine blåbær og tyttebær-motiver fra nettopp barndommens mange plukketurer. Klikk her for å se produktene. Og du - i oktober kommer det enda flere fine bær-ting som kan være med på tur. Et hint er at de er laget av emalje - vi sier ikke mer. Så det er bær-e å glede seg!

Del

Lukk
500 kr. til du får gratis frakt!
0 av 500