Default welcome msg!

Tilbakekalling. Viktig melding

OBS: Dette er en post fra 2019. Tilsvarende produkter er til salgs igjen uten feil.

Vi har gjennom vår egen internkontroll og kvalitetstesting av produkter, oppdaget et avvik vi ikke kan akseptere som ansvarlige og miljøbevisste produsenter. Vi har bestemt oss for å trekke den aktuelle serien fra markedet og produsere nytt.

Vi lanserte tidligere i år en tekstilkolleksjon der vi for første gang brukte en impregnering utenpå. I denne har vi nå funnet PFOA; fluorkarbon. Les teksten under grundig hvis dette angår deg, her finner du nyttig informasjon om impregneringen, forbrukertips, svar på spørsmål m.m.

Først: PFOA er en miljøgift og ble forbudt for en stund siden i Norge. Matemballasje ble unntatt fra forbudet, men inkluderes i 2020. Da blir stoffet også forbudt i EU.

PFOA tilhører en stor gruppe fluorholdige stoffer som er vann-, flekk- og fettavvisende. Vi får i oss PFOA hovedsakelig fra mat og drikke, i følge Folkehelseinstituttet og Mattilsynet. Det er den totale mengden med kjemikalier vi eksponeres for som man er særlig urolig for.

Viktig: All informasjonen vi har tilgjengelig, tilsier at det ikke er noen akutt helsefare ved å bruke disse produktene.

Vi trekker uansett denne serien fra markedet. Vi vil beklage det som har skjedd på det sterkeste, det er vårt fulle og hele ansvar. Vi har brukt både en ekstern fagkonsulent og en utvidet kjemikalietest før vi startet produksjon på denne fabrikken. Fabrikken har brutt sine skriftlige forpliktelser og garantier til oss. Vi er takknemlige for at vi har egne rutiner som har avdekket tillitsbrudd og avvik, noe som gjør at vi nå kan ta grep for å rydde opp svært raskt. Vi ser alvorlig på situasjonen.

Hva hvis man har kjøpt produktet? Fremtiden i våre hender skriver (2018): «Dine brukte klær og sko med membran og impregnering bør du fortsette å bruke så lenge du kan og ta godt vare på dem. Mesteparten av utslippene har allerede skjedd under produksjon, lagring i butikk og den første tiden de ble brukt. Det skal ikke være noe helsefare knyttet til å bruke klærne og skoene du har. Hvis det er behov for å impregnere klærne og skoene på nytt, så bruk for all del sprayimpregnering uten flourkarboner, for eksempel fra Nikwax, Zebla og Toko». Den potensielle eksponeringen gjennom et forbrukerprodukt er «ubetydelig», i følge EU, som har undersøkt en mengde forbruksvarer (2010, gjengitt av GreenFacts). Vi vil oppdatere denne siden hvis vi blir kjent med andre tilrådninger.

Produktene blir tilgjengelige igjen. Disse produktene ligger det mye skaperglade og omtanke bak fra vår designer. Tilbakekallingen er derfor midlertidig for kolleksjonen.

Ingen er mer lei seg for det som har skjedd her, enn oss. Vi har nå fullt fokus på å evaluere samarbeidet med fabrikken og produksjonsrutinene, og vil om nødvendig bytte fabrikk og fase ut produkter som ikke fyller våre kvalitetskrav. Ta kontakt hvis du som kunde har ytterligere spørsmål. Vi hjelper deg veldig gjerne!

Vår epost: post@blafre.com

Tilbakekallingen gjelder følgende produkter:
Rullesekk, 7l og 9,5l - alle farger
Gymnett - alle farger
Pennal, tofarget - alle farger

OBS: Dette er en post fra 2019. Tilsvarende produkter er nå til salgs uten feil.

SPØRSMÅL & SVAR

Hva skal jeg gjøre med produktet hvis jeg ikke vil bruke det?
Ta kontakt og gjør en avtale om retur. Vi betaler porto. Se også tekst over i bloggposten med forbrukerråd.

Er de andre produktene deres trygge? 
Det er ingen helsefare med produkter vi selger. Hvis vi oppdager avvik eller ting som bekymrer oss, tar vi de nødvendige stegene for å sikre deg som forbruker. Vi gjør for eksempel nye tester og grundige vurderinger, kontakter eksperter og fagmiljø innen de ulike produktkategoriene. Dessverre gjør vi feil noen ganger, da er vi opptatt av å være ærlige om det og bruke negative erfaringer til å gjøre rutinene enda bedre. Les gjerne mer om hvordan vi jobber generelt for miljøet og bærekraft under Om oss.

Kan jeg få pengene mine tilbake? 
Kontakt oss på mail post@blafre.com så finner vi en løsning du er fornøyd med! Du har rettigheter som forbruker og vi skal hjelpe deg. Her er det flere muligheter, også fordi produktene blir tilgjengelige igjen.

Jeg er forhandler. Hva gjør jeg?
Alle våre aktuelle forhandlere er blitt kontaktet direkte og har stoppet salget. Kontakt vår salgssjef hvis du har spørsmål eller mener det har skjedd en glipp.

Del

Lukk
500 kr. til du får gratis frakt!
0 av 500