Default welcome msg!

Trygg plast uten snusk

   

Bruken av plast, diskuteres flittig. Er det trygt for barna? Og hva med miljøet? Dette er viktige spørsmål og du skal være trygg på at plasten har god kvalitet. Det viktigste kvalitetsstempelet du skal lete etter er EK-merket, en godkjennelse gitt av den norske Emballasjekonvensjonen. Våre plastmatbokser er EK-sertifisert. Les flere detaljer under.

Vi må også, sammen med Svanemerket (se faksimile fra Facebook under), rydde opp i en misforståelse. Noen anbefaler at du skal lete etter Svanemerkede matbokser. Men matbokser kan ikkeSvanemerkes. Så hvis du leter etter matbokser med Svanemerket, må du lete lenge. Svanemerket er et viktig og flott miljømerke - men det er ikke godt nok for Mattilsynet som er tilsynsorgan i Norge for matkontakt. For matbokser og matemballasje er det vår EK-sertifisering som gjelder, det er her kompetansen på mat ligger.

             

Her er mer info om våre giftfrie plastmatbokser og hvorfor du trygt kan velge dem:

  • BLAFRE er altså medlem av den norske Emballasjekonvensjonen (EK) og plastmatboksene er EK-sertifisert. Denne sertifiseringen er basert på dokumentasjon i absolutt alle produksjonsledd, som farger, råvarer og migrasjoner. Les mer om deres arbeid her. EKs krav til skriftlig dokumentasjon er utformet i samråd med Mattilsynet.
  • Plastboksene våre er produsert i Norge, av en fabrikk med lange tradisjoner. Her er det ikke slumsing med råmateriale og kvalitet. De er merket under, og det er spesielt HDPE-merkingen og 2-tallet du skal se etter på en plastboks. Dette er en god og anerkjent plasttype for matoppbevaring.
  • Plastmatboksene er også kjemitestet helt nylig av det danske Forbrugerrådet. For en glede å se det grønne merket på vår matboks! «Et godt valg», skriver danskene - som er kjent for å være svært bevisste og kritiske til innhold og merking. Se hele testen her.
  • BLAFRE er også medlemmer av Grønt Punkt. Vi ønsker å sette fine fotspor og være bevisste på miljøhensyn fra A til Å i produksjonsprosessen. Det tror vi kundene våre setter stor pris på!
  • Resirkulering:Matboksene våre er solide og vil tåle bruk i årevis. Vi håper aldri det blir aktuelt å kaste dem. HVIS de blir utslitt, må du huske å resirkulere dem, altså avfallssortere. Plast skal aldri kastes i naturen! Fordi våre matbokser er laget av ren plass, er for øvrig resirkuleringsprosessen enkel. Så vil plastboksen altså gjenoppstå til et nytt produkt.
  • Til slutt: Boksene er praktiske og har gooood plass. De kan lekes med og kan stå i kjøkkenhylla til pynt. Så fine synes vi de er. Norsk design og kvalitet - vi er veldig stolte av våre egenutviklede matbokser og anbefaler dem altså varmt. Her finner du vårt store utvalg i giftfrie, trygge plastmatbokser for barn.
   
Del
Lukk
500 kr. til du får gratis frakt!
0 av 500