Default welcome msg!

Trygg plast uten snusk

Du skal være trygg på at plastboksene våre har den beste kvaliteten! Disse matboksene er designet i Ekeberg hageby (vårt lille hovedkontor) og produsert noen kilometer unna, på fabrikken på Holmlia, like utenfor Oslo. Her har vi samlet mer informasjon og du får bli med på et lite fabrikkbesøk.

I 2012 fikk vi lyst til å lage en helt ny type matboks. Noe som skilte seg ut på markedet, både i utseende og kvalitet. Vi startet med en ugle og en traktor, allerede velkjente figurer i BLAFRE-universet. Som alltid er jakten på en dyktig produsent krevende. Desto større var gleden da vi ikke trengte å reise langt i det hele tatt! Vi traff blink på Holmlia og har produsert der siden da.

 

Den største investeringen knyttet til disse boksene, er støpeformen. Den kan veie mange hundre kilo, litt avhengig av størrelsen på boksen selvfølgelig, og koster mye penger. Men denne investeringen er nødvendig for å lage et unikt produkt. Vi er glade for at boksene har blitt så populære! De finnes nå i en mengde motiver og flere størrelser, ofte er det kundene våre som etterspør justeringer og nyheter - da spisser vi ørene.

       

Kvalitet er viktig og diskusjonen om plast, er noe vi følger med stor interesse. Hva er best for miljøet? Hva er best for barna? Det er et stort mangfold av meninger, og også vanskelig å orientere seg. Selv har vi lært mye og anbefaler boksene med trygghet. Så er det viktig at du som forbruker gjør din jobb hvis du (mot formodning!) vil kvitte deg med en boks - den skal kildesorteres og dermed gjenvinnes.

 

Ganske tidlig fant vi for øvrig ut at vi ønsket ekstern hjelp til kvalitetssikringen, og da fant vi rasende dyktige Isabell i noe som heter Emballasjekonvensjonen. Hun administrerer det som heter EK-merket, og dette har blitt viktig for oss. Dette er en godkjennelse gitt av den norske Emballasjekonvensjonen. De aller fleste av våre plastmatbokser er EK-sertifisert, som en ekstra sikkerhet for våre forbrukere. Det er helt frivillig for produsenter å være medlemmer der, og vi er en av få (egentlig vet vi ikke om noen andre) matboksprodusenter som er medlem. Emballasjekonvensjonen tester ikke produktene selv, de kvalitetssikrer materialer og migrasjon, blant annet. Vi tester alle boksene grundig hos dyktige aktører, så vi er helt sikre på at de er uten snusk. Hvis du er ekstra opptatt av BPA, kan du forresten lese mer om akkurat det her.

   

Det kan være vanskelig å vite hvilken plast som er trygg. En liten oppsummering, en huskeliste som kan være til hjelp:

  • BLAFRE er altså medlem av den norske Emballasjekonvensjonen. EK-sertifikatet er basert på dokumentasjon i absolutt alle produksjonsledd, som farger, råvarer og migrasjoner. Les mer om deres arbeid her. EKs krav til skriftlig dokumentasjon er utformet i samråd med Mattilsynet.
  • Plastboksene våre er produsert i Norge, av en fabrikk med lange tradisjoner. Her er det ikke slumsing med råmateriale og kvalitet. De er merket under, og det er spesielt HDPE-merkingen og 2-tallet du skal se etter på en plastboks. Dette er en god og anerkjent plasttype for matoppbevaring.
  • Plastmatboksene er også kjemitestet. Den danske Forbrugerrådet gjorde en egen test. For en glede å se det grønne merket på vår matboks! «Et godt valg», skriver danskene - som er kjent for å være svært bevisste og kritiske til innhold og merking. Se hele testen her.
  • BLAFRE er også medlemmer av Grønt Punkt. Vi ønsker å sette fine fotspor og være bevisste på miljøhensyn fra A til Å i produksjonsprosessen.
    • Resirkulering: Dette er kjempeviktig! Matboksene våre er solide og vil tåle bruk i årevis. Vi håper aldri det blir aktuelt å kaste dem. Hvis de blir utslitt, må du huske å resirkulere dem, altså avfallssortere. Plast skal aldri kastes i naturen! Fordi våre matbokser er laget av ren plast, er for øvrig resirkuleringsprosessen enkel. Så vil plastboksen altså gjenoppstå til et nytt produkt.
  • Til slutt: Boksene er praktiske og har gooood plass. De kan lekes med og kan stå i kjøkkenhylla til pynt. Så fine synes vi de er. Norsk design og kvalitet - vi er veldig stolte av våre egenutviklede matbokser og anbefaler dem altså varmt. Her finner du vårt store utvalg i giftfrie, trygge plastmatbokser for barn.

Vi må også, sammen med Svanemerket (se faksimile fra Facebook under), rydde opp i en misforståelse. Noen anbefaler at du skal lete etter Svanemerkede matbokser. Men matbokser kan ikke Svanemerkes. Så hvis du leter etter matbokser med Svanemerket, må du lete lenge. Svanemerket er et viktig og flott miljømerke - men det er ikke godt nok for Mattilsynet som er tilsynsorgan i Norge for matkontakt. For matbokser og matemballasje er det vår EK-sertifisering som gjelder, det er her kompetansen på mat ligger.

Del

Lukk
500 kr. til du får gratis frakt!
0 av 500